Στουντίου 10Β, Μαρούσι
+30 210 80 33 287
info@ektonendon.gr

Πληροφορίες για την εταιρεία

Λίγα λόγια για εμάς

Η εταιρία «Εκ των Ένδον – Χώρος Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας»  ξεκίνησε τη δραστηριότητά της το 2002 με πρόεδρο και επιστημονική υπεύθυνη την Τσαμπίκα Μπαφίτη, euroPsy, M.Sc., Ph.D.,  κλινική & σχολική ψυχολόγο, ψυχοθεραπεύτρια και θεραπεύτρια οικογένειας (ECP).

Από τον Σεπτέμβριο 2007 στεγάζεται σε ιδιόκτητο χώρο στην οδό Στουντίου 10A, Μαρούσι. 

Η Τσαμπίκα Μπαφίτη έχει κάνει τις προπτυχιακές, μεταπτυχιακές της σπουδές καθώς και το διδακτορικό της στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την ειδίκευση της στη συστημική ψυχοθεραπεία στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων. Εργάζεται ως ψυχοθεραπεύτρια από το 1992 και από το 1996 ως εκπαιδεύτρια και επόπτρια σε ψυχολόγους και ψυχοθεραπευτές.

Η «Εκ των Ένδον-Χώρος Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας» είναι ένας οργανισμός που παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες στον χώρο της ψυχικής υγείας, καλύπτοντας όλους τους βασικούς τομείς: ψυχοθεραπεία, συμβουλευτική, διάγνωση, υπηρεσίες για παιδιά και εφήβους, επαγγελματική συμβουλευτική σε άτομα και επιχειρήσεις, σεμινάρια σε γονείς,παιδιά, εφήβους, εκπαιδευτικούς, επαγγελματίες, εκπαίδευση και εποπτεία σε ειδικούς του χώρου της ψυχικής υγείας.

Στην υλοποίηση του πολύπλευρου αυτού έργου συντελούν πολλοί συνεργάτες (ψυχολόγοι, ψυχίατροι, κοινωνικοί λειτουργοί, ειδικοί παιδαγωγοί) με εξειδίκευση σε διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα: ομαδική θεραπεία, θεραπεία ζεύγους, οικογενειακή θεραπεία, διαγνωστικά εργαλεία (tests),  επαγγελματικό προσανατολισμό, λειτουργία επιχειρήσεων, διατροφικές διαταραχές, διαζύγιο, υποστήριξη της γονιμότητας και της αναπαραγωγής, ψυχοσωματικές διαταραχές, συναισθηματικές διαταραχές κ.ά.

Το θεωρητικό πλαίσιο της ψυχοθεραπευτικής μας προσέγγισης είναι το συνθετικό συστημικό μοντέλο ψυχοθεραπείας-SANE , το οποίο ανέπτυξε, μετά από πολυετή εμπειρία και συνεργασία, η Τσαμπίκα Μπαφίτη σε συνεργασία με την Αθηνά Ανδρουτσοπούλου και τον Γιώργο Καλαρρύτη (βλ. www.logopsychis.gr). Το μοντέλο αυτό συνδυάζει τη συστημική θεωρία με τη θεωρία του συναισθηματικού δεσμού, η οποία επιβεβαιώνεται από τα ευρήματα των νευροεπιστημών, και τις αφηγηματικές τεχνικές, που αποτελούν μέσο αξιολόγησης αλλά και εξέλιξης της εσωτερικής συγκρότησης του ανθρώπου.

 Όλες οι δραστηριότητες της εταιρίας διέπονται από τις αρχές δεοντολογίας του επαγγέλματος του ψυχολόγου και του συστημικού ψυχοθεραπευτή.

Η Τσαμπίκα Μπαφίτη είναι μέλος των κυριότερων εταιριών ψυχολογίας όπως η ΕΛΨΕ, η EFTA, η ΕΕΨΕ, η ΕΑΡ, η ΕΛΕΣΥΘ, ο ΣΕΨ και είναι κάτοχος του Ευρωπαϊκού Πιστοποιητικού Ψυχοθεραπείας (ECP) και υπήρξε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΛΕΣΥΘ (2007), ταμίας (2010-2013).