Στουντίου 10Β, Μαρούσι
+30 210 80 33 287
info@ektonendon.gr

Νικολέττα Μπόγκα

Γεννήθηκε και ζει στο Μαρούσι. Ολοκλήρωσε τις βασικές της σπουδές στην Ψυχολογία στην Μεγάλη Βρετανία, στο Πανεπιστήμιο του Essex (1995-1998). Στο ίδιο Πανεπιστήμιο πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές (1998-2002) με υποτροφία, όπου της απονεμήθηκε ο τίτλος του διδάκτορα. Το διδακτορικό της διερευνούσε τους παράγοντες που επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο επεξεργάζονται οι Βρετανοί και οι Έλληνες, τα ουσιαστικά και τα ρήματα.
Εκπαιδεύτηκε στη διάγνωση και αποκατάσταση μαθησιακών δυσκολιών, αποκτώντας επάρκεια για τη χορήγηση, βαθμολόγηση και ψυχοπαιδαγωγική ερμηνεία διαγνωστικών εργαλείων, όπως: Αθηνά τεστ, Ελληνικό WISC-III, Α-ΤΕΣΤ και ΜέταΦΩΝ τεστ. Συγχρόνως, παρακολούθησε εκπαιδευτικά σεμινάρια και συμμετείχε σε ομάδες εποπτείας για τις μαθησιακές δυσκολίες και τους τρόπους αντιμετώπισής της (π.χ. Μέθοδος Μαυρομμάτη–εκπαιδεύτρια κα Μαυρομμάτη, Μαθησιακές Δυσκολίες-Θεωρία, Ειδικές Προσεγγίσεις και Διαχείριση Περιστατικών–εκπαιδεύτρια κα Κοτσιρίλου κ.ά.).
Από το 2004 έως το 2009 εργάστηκε στο Συμβουλευτικό-Θεραπευτικό Κέντρο Ημέρας «Άνοδος», της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Άνοδος», ως Ψυχολόγος και, τα τρία τελευταία χρόνια, ως Επιστημονική Υπεύθυνη. Στα πλαίσια αυτών των θέσεων πραγματοποιούσε ατομικές και ομαδικές συνεδρίες ψυχοεκπαίδευσης σε άτομα με ψυχιατρικές διαταραχές και τις οικογένειες τους, συντόνιζε και οργάνωνε κοινωνικο-θεραπευτικά προγράμματα καθώς και δράσεις για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινότητας σε θέματα ψυχικής υγείας. Επίσης, παρείχε εποπτεία σε φοιτητές που πραγματοποιούσαν την πρακτική τους άσκηση στο κλινικό πλαίσιο της δομής.
Από το 2006 άρχισε να συνεργάζεται με ιδιωτικά και δημοτικά κέντρα (Δρυμπέτειο Κέντρο Προαγωγής Υγείας-Δήμος Ν. Ερυθραίας) πραγματοποιώντας συνεδρίες συμβουλευτικής με γονείς καθώς και προγράμματα αποκατάστασης – συνεδρίες συμβουλευτικής με παιδιά και εφήβους, οι οποίοι παρουσίαζαν μαθησιακές ή/και συναισθηματικές δυσκολίες. Έχει πραγματοποιήσει ομιλίες και σεμινάρια σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, Δημοτικά σχολεία και Γυμνάσια, σε γονείς και μαθητές. Παράλληλα, έχει υλοποιήσει βιωματικά εργαστήρια (γνωριμίας, συναισθηματικής νοημοσύνης, καλλιέργειας αυτοεκτίμησης, πέρασμα στην εφηβεία, κ.α.) σε μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Από το 2013 εποπτεύει παιδαγωγούς βρεφονηπιακών σταθμών.
Το 2013 ολοκλήρωσε την εκπαίδευση της στο Πρόγραμμα Ειδίκευσης της Συστημικής Θεραπείας στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων.
Με την «Εκ των Ένδον» συνεργάζεται από το 2008, κυρίως, στο τομέα της διάγνωσης και αποκατάστασης μαθησιακών και συναισθηματικών δυσκολιών σε παιδιά και εφήβους και την συμβουλευτική γονέων.

Δημοσιεύσεις:
Bogka, N., Masterson, J., Druks, J., Fragkioudaki, M., Chatziprokopiou, E-S. & Economou, K. (2003). Object and action picture naming in English and Greek. European Journal of Cognitive Psychology, 15, 371-403