Στουντίου 10Β, Μαρούσι
+30 210 80 33 287
info@ektonendon.gr

Σταυρούλα Σεφ

Η Σταυρούλα Σεφ σπούδασε ψυχολογία στο Πάντειο πανεπιστήμιο της Αθήνας και παιδοψυχολογία σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο πανεπιστήμιο του Central Lancashire ( UCLA).
Η ψυχοθεραπευτική της κατάρτιση είναι πάνω στο οικογενειακό – συστημικό μοντέλο ψυχοθεραπείας και διάγνωσης στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων που περιλαμβάνει ψυχοθεραπευτική και συμβουλευτική παρέμβαση τόσο στην οικογένεια όσο και στο άτομο.
Έχει δουλέψει στον τομέα της κοινωνικής παρέμβασης ως συντονίστρια ομάδων εφήβων, στον τομέα της υγείας ως σύμβουλος στήριξης σε βαριατρικές επεμβάσεις, στον τομέα της εκπαίδευσης ως σύμβουλος γονέων παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες και από το 2009 ασκεί υπηρεσίες ψυχολόγου και ψυχοθεραπευτή σε ιδιωτικό γραφείο στον Ταύρο.
Δουλεύει ψυχοθεραπευτικά και συμβουλευτικά με ενήλικες, εφήβους, σε ατομικές η ομαδικές συνεδρίες και με ζευγάρια.
Ειδικεύεται και τρέφει ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάνω σε ζητήματα που αφορούν διαταραχές διατροφής, εικόνας σώματος και παχυσαρκίας καθώς επίσης και τα ζητήματα που αφορούν την σεξουαλικότητα, την έκφραση της αλλά και τα τραύματα ή τις επιπλοκές που την συνοδεύουν.
Με αφορμή τις μεταπτυχιακές σπουδές της στην παιδοψυχολογία ευαισθητοποιήθηκε ιδιαιτέρως για την ανάγκη αποτελεσματικής συνεργασίας των γονέων πάνω στα θέματα που αφορούν τα παιδιά τους. Ασκεί  συμβουλευτική γονέων με στόχο να μετατραπεί η σχέση τους, ακόμα και αν είναι διαζευμένοι, σε χρήσιμο εργαλείο για την φροντίδα των παιδιών τους. Τέλος ειδικεύεται στη συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία εφήβων και νεων ενηλίκων