Στουντίου 10Β, Μαρούσι
+30 210 80 33 287
info@ektonendon.gr

Ομάδες εφήβων

Η εφηβεία αποτελεί μια κρίσιμη και μεταβατική περίοδο στη ζωή του ατόμου, καθώς ο έφηβος περνάει σταδιακά από την παιδική ηλικία στην ενήλικη ζωή. Οι ομάδες εφήβων έχουν ως στόχο να βοηθήσουν τους εφήβους να ανακαλύψουν τον εαυτό τους, τις ικανότητες τους και πιο ώριμους τρόπους να συνδέονται με τους άλλους ανθρώπους, ενήλικες και συνομηλίκους.

Η ομάδα δημιουργεί ένα πλαίσιο εμπιστοσύνης, ασφάλειας και στήριξης, μέσα στο οποίο οι έφηβοι μπορούν να εκφραστούν πάνω σε θέματα που τους προβληματίζουν και τους απασχολούν, με λιγότερο άγχος, ενοχή και συναισθήματα ντροπής που συνήθως συνοδεύουν αυτή την ηλικία. Η ομάδα γίνεται ένας χώρος όπου ο έφηβος νιώθει αποδοχή, ταυτίζεται με τα υπόλοιπα μέλη, αναπτύσσει σχέσεις και ανταλλάσσει εμπειρίες.

Μέσα στην ομάδα οι έφηβοι ενθαρρύνονται να αναγνωρίζουν και να εκφράζουν τα συναισθήματα τους, ενισχύεται η αυτοπεποίθηση τους, εκτονώνεται η εσωτερική τους ένταση με δημιουργικό τρόπο, μαθαίνουν να επικοινωνούν αποτελεσματικά και να δημιουργούν ομαλές σχέσεις με τους συνομηλίκους τους και την οικογένεια τους, θέτουν στόχους, ενημερώνονται πάνω σε θέματα που αφορούν τη σεξουαλικότητα τους κλπ. Όλα τα παραπάνω επιτυγχάνονται μέσα από τη συζήτηση αλλά και μέσα από βιωματικές ασκήσεις αυτογνωσίας που βοηθούν τους εφήβους να αποκτήσουν μια πιο συνειδητή επαφή με το σώμα τους αλλά και με τον κόσμο των συναισθημάτων τους. Κάθε ομάδα αποτελείται από 8 – 10 μέλη, οι συναντήσεις είναι εβδομαδιαίες και έχουν διάρκεια 1 ½ ώρα. Κάθε κύκλος ολοκληρώνεται συνήθως σε 6 μήνες.