Στουντίου 10Β, Μαρούσι
+30 210 80 33 287
info@ektonendon.gr

Ατομική και ομαδική συμβουλευτική και θεραπεία σε σεξουαλικά ζητήματα

Η εξερεύνηση και έκφραση της σεξουαλικότητας μας, από τις πρώτες στιγμές που ξυπνάει μέσα μας μέχρι και το τέλος της ζωής μας, είναι μια διεργασία αναπόσπαστη από την ανάπτυξη της προσωπικότητάς μας. Είναι μια λειτουργία που μας επιτρέπει να νιώσουμε βαθιά απόλαυση, σύνδεση και οικειότητα, αλλά ενίοτε παρεμποδίζεται από μεγάλη σύγχυση, ασυνείδητες συγκρούσεις, αναπάντητα ερωτήματα, προκλήσεις και δυσκολίες, εσωτερικές και εξωτερικές.

Με τις υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστηρίζεται η προσπάθεια του εφήβου αλλά και του ενήλικα κάθε ηλικίας να βρει απαντήσεις σχετικά με την φύση της σεξουαλικότητάς του, να συνδέσει την σεξουαλική του λειτουργία με τις υπόλοιπες πλευρές του εαυτού του, με τον τρόπο που σχετίζεται και την ιστορία του, και να επιτρέψει στον εαυτό του να ζήσει μια ικανοποιητική σεξουαλική ζωή σε ουσιαστικές σχέσεις.

Παρέχεται:

 Συμβουλευτική σε ζευγάρια που επιδιώκουν να ξεπεράσουν δυσκολίες στη σεξουαλική τους ζωή, όπως σεξουαλική δυσλειτουργία, μειωμένη  επιθυμία, μειωμένη συχνότητα, σεξουαλική αποξένωση, διαφορετικές σεξουαλικές πρακτικές.

Συμβουλευτική υποστήριξη σε γονείς για ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη της σεξουαλικότητας των παιδιών τους. Οι γονείς έρχονται αντιμέτωποι με ερωτήματα, διλήμματα και ευάλωτα συναισθήματα όταν προσπαθούν να υποστηρίξουν το παιδί τους στην φάση που αναζητά τη σεξουαλική του ταυτότητα ή να το καθοδηγήσουν να ανακαλύψει και να εκφράσει με ασφάλεια τη σεξουαλικότητα του.

Η συμβουλευτική εφήβων αποσκοπεί να βοηθήσει τον έφηβο που ανησυχεί για τη σεξουαλικότητά του, την έκφρασή της ή και την ταυτότητά του, και δυσκολεύεται στην έναρξη της σεξουαλικής και ερωτικής του ζωής. Υποστηρίζεται να διερευνήσει τα θέματα που τον απασχολούν με αποδοχή προς τον εαυτό του, να προβληματιστεί ουσιαστικά για θέματα σχέσεων, να κατανοήσει και να επιδιώξει αυτό που πραγματικά επιθυμεί.

Η συμβουλευτική ενηλίκων προσφέρει υποστήριξη στη διερεύνηση της σεξουαλικότητας, των σεξουαλικών δυσλειτουργιών, των σεξουαλικών σχέσεων και του σεξουαλικού προσανατολισμού.