Στουντίου 10Β, Μαρούσι
+30 210 80 33 287
info@ektonendon.gr

Αναστασία Αναστασοπούλου

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Ολοκλήρωσε το βασικό πρόγραμμα σπουδών Ψυχολογίας στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδας (Deree College). Παράλληλα αποφοίτησε από το Πρόγραμμα Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής  Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών όπου και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στην Συμβουλευτική και τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό. Εκπαιδεύτηκε στη Συστημική Προσέγγιση και την Οικογενειακή Θεραπεία στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων.
Τα θεωρητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στο κοινό τόπο μεταξύ της συστημικής θεώρησης, της ψυχοδυναμικής κατανόησης και της θεωρίας του συναισθηματικού δεσμού.
Έχει παρακολουθήσει εκπαιδευτικά σεμινάρια με αντικείμενο τη θεωρία και την  πράξη της οικογενειακής και ομαδικής ψυχοθεραπείας ενώ έχει λάβει επιμόρφωση από αναγνωρισμένους οργανισμούς και εταιρείες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται: Ελληνική Ψυχαναλυτική Εταιρεία (ΕΨΕ), Anna Freud Centre, International Psychotherapy Institute, Tavistock and Portman.
Την ενδιαφέρει η έρευνα γύρω από τον τύπο συναισθηματικής πρόσδεσης και τη σχέση του με την ψυχική ανάπτυξη και έχει εκπαιδευτεί στη διαγνωστική αξιολόγηση του τύπου συναισθηματικού δεσμού παιδιών και εφήβων (Child Attachment Interview).
Έχει συνεργαστεί με κέντρα και ιδιωτικούς φορείς ως ψυχοθεραπεύτρια και συντονίστρια ομάδων. Από το 2003 διατηρεί ιδιωτικό γραφείο ενώ από τον Σεπτέμβριο του 2007 είναι συνεργάτης της εταιρίας «Έκ των Ένδον –  Χώρος Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας» με αντικείμενο την ψυχοθεραπεία ατόμων, οικογενειών και ομάδων, την επαγγελματική συμβουλευτική και τη διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων.